O SERIJI

Sever Jug (tur. Kuzey Güney) je turska televizijska serija koja se snima od 2011. godine.
U Srbiji se od 2. septembra 2012. prikazuje na televiziji Pink.

Ovo je priča o dva brata, od kojih se svako trudi da preživi u sopstvenom svetu. Imaju drugačije ambicije, drugačije težnje... Jedino što ih povezuje je Džemre, devojka koju obijica vole. Kuzej je vrlo živahan, buntovan, tempreamentan, neustrašiv, pravedan i nestrpljiv. Kada mu ponestanu reči, on govori pesnicama. Upravo zbog toga stalno upada u nevolje, još od detinjstva. Sa druge strane, Gunej je mirna, strpljiva, trezvena i radna osoba.
Život dvojice braće biće uništen kada se Džemre doseli u susedstvo. Jedne noći, razdvojiće ih dramatičan incident, koji će biti strogo čuvana tajna.
Od tada će porodica morati da živi sa skrivenom istinom. Gunej će na svojim plećima nositi breme nepravde, dok će Kuzej pripremati osvetu. To je tajna koja će razdvojiti braću, ali će biti i razlog da se oni ponovo sretnu.
Ovo je priča u kojoj mnoga pitanja čekaju na odgovore. Hoće li se Gunejev težak rad i ambicija pretvoriti u pohlepu i bes? Hoće li Kuzej ikada u svom životu pronaći mir i iskusiti pravu ljubav?

(izvor: Wikipedia)
U centru pažnje su dva brata, Sever i Jug. Kivanc Tatlitug, koji je publici poznat po ulogama u TV serijama „Ljubav i osveta“, “Zabranjena ljubav” i “Gumuš”, igra Kuzeja (Sever na turskom) dok Bugra Gulsoj (“Izgubljena čast”) glumi Guneja (Juga). Braća su potpuna suprotnost: Sever je nepredvidiv, divalj i uvek spreman na tuču, dok je stariji Jug miran i stidljiv dečko, a i odličan đak. Naravno, stvari se menjaju kada se u njihov komšiluk doseli fatalna Čemre (igra je Ojku Karajel) u koju se obojica zaljubljuju.